150 души ваксинират днес мобилните имунизационни кабинети в Пловдив (СНИМКИ)

Утре единият мобилен екип ще извършва имунизации в малките села в Карловско, имало заявка от ВМЗ-Сопот

150 души ще бъдат ваксинирани в рамките на деня в няколко пловдивски предприятия от мобилните имунизационни кабинети на общината, съобщи тази сутрин шефът на дирекция „Здравеопазване“ в администрацията д-р Калин Калинов. Той и екип от лекар и медицинска сестра, снабдени с ваксини, заминаха в 9 ч. сутринта за голяма частна фирма в северната промишлена зона на Пловдив, където ще бъдат имунизирани общо 80 работници в рамките на работния ден.

Тръгват мобилните имунизационни екипи

„Още в две общински предприятия са заявени имунизации за днес, предстои утре да стане ясен и линейният график на двата мобилни екипа“, поясни д-р Калинов.

„Само за два часа вчера получихме толкова много заявки, че не знам как ще ги изпълним в рамките на работната седмица“, посочи той. Самият Калинов е шофьор на единият екип, тъй като титулярният шофьор бил в болнични от днес.

В момента продължавали записванията за посещения на мобилните кабинети, но вдече имало големи фирми, които са дали заявка. Още в понеделник фирма с 430 служители е заявила желание за имунизация на персонала си. Друга много голяма фирма искат в сряда и четвъртък да бъдат ваксинирани техните служители, имало молба и от ВМЗ-Сопот.

Два мобилни екипа се включват в имунизацията в Пловдив и областта

„Интересът е много голям. Имунизацията става на работното място и се спестява много време. Това показва и грижа на работодателя към работниците“, коментира д-р Калинов. Той съобщи, че в момента се уточнява графикът за ваксинации в община Карлово, а екипът, който ще ваксинира там, тръгва утре.

1 2

Подобни статии

Top