150 хил.лв. кръвнина иска майката на зверски убитата край Сопот сержантка Десислава (СНИМКИ и ВИДЕО)

Процесът ще се гледа по съкратената процедура, засега Каменов не каза, че признава вината си

150 хил. лв. е гражданският иск за неимуществени вреди, който внесе днес Йонка Митова – майка на убитата сержантка от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово Десислава Стоянова. Почернената жена бе в съдебната зала по време на първото, разпоредително заседание по делото.

С белезници бе доведен в залата 43-годишният бивш командос Светослав Каменов. Той и неговата адвокатка Снежанка Почева поискаха делото да се гледа по съкратената процедура, но тъй като наскоро за тежките престъпления срещу личността беше отменена точка 2 от чл. 371 на глава 27 в Наказателно-процесуалния кодекс, това ще стане по точка 1, която предвижда и разпит на избрани от защитата свидетели и експерти.

Съдът отхвърли внесения от адвокатката на майката на убитата млада жена иск за имуществени щети в размер на 1276 лв., тъй като не бил елемент от състава на престъплението. Съдебният състав внесе и поправка в една от страниците на обвинителния акт, където е допусната техническа грешка в датата, на която Каменов се е видял с бившата си съпруга – 7 декември 2108 година. Годината е изписана като 2019-та и  бе поправена с протокола на съда.

1 2

Top