Слънчево, с минусови температури сутринта

Съществена промяна на времето през следващото денонощие не се очаква. В сутрешните часове почти навсякъде температурите ще са под 0 градуса.  Минималните ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса.

В Пловдив времето ще бъде слънчево и тихо, но много студено сутринта. Минималната температура ще бъде между -4 и  -2 градуса, като ще има условия за слани, а максималната ще достигне 5 градуса.

Времето над Северна България ще се задържи предимно облачно, но без валежи, а в по-голямата част от Южна България с разкъсана облачност, на места и слънчево. В най-източните райони вятърът ще отслабне, ще остане умерен – от север. Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса, в крайните югозападни райони – до 9-11 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е слънчево. Вятърът по билата ще е умерен от изток, североизток. Дневната температура на 1200 м н. в. – ще е около минус 2 градуса, на 2000 м. – около минус 7 градуса.

В четвъртък от югозапад ще започне затопляне. Облачността ще е разкъсана, значителна над югозападните райони, където на места слабо ще превали.

В петък ще преобладава облачно време, на отделни места ще има съвсем слаби превалявания. В Южна и Източна България температурите чувствително ще се повишат, в западната част от Дунавската равнина ще е почти тихо, на места с мъгли, и ще остане студено.

Подобни статии

Top