156 семейства в Асеновград искат помощ за първокласник

156 семейства от Асеновград са поискали еднократна помощ от държавата за подпомагане на децата им, записани в първи клас тази година. Те вече са подали заявления в Агенция „Социално подпомагане”. До момента на 133-ма  родители молбите са одобрени. Заради деклариран по-висок доход целева помощ инспекторите са отказали само на едно семейство.

 

Около 400 семейства на първолаци в Асеновград всяка година подават декларация, че се нуждаят от парите, които държавата отпуска за покриване на част от разходите в началото на новата учебна година. Сериозен наплив от заявления от социалната служба очакват през септември, когато започва подготовката за училище, каза директорът Валерия Георгиева.

 

Тази година очакванията са да бъдат подадени повече молби тъй като  се увеличи доходният критерий, коментира Георгиева. От 1 юли средният доход на член от семейство вече е 400 лева, а преди беше 350 лева.

 

Срокът за подаване на документите е до 15-и октомври. От социалните служби напомнят, че е задължително да се представи бележка от училището, където е записано детето. След 15-и септември инспектори ще проверяват дали действително децата посещават училище. Ако там няма такъв ученик, родителите ще връщат парите.

 

 

Подобни статии

Top