16 години по-късно: Апокалиптика се завръща в Пловдив

Апокалиптика в Пловдив

Световноизвестната финландска група Апокалиптика ще открие петото издание на Sounds of The Ages на 18 септември в Пловдив.

Музикантите от бандата ще се завърнат на Античния театър, 16 години след първия си концерт в града под тепетата. Представянето на финландците не е никак случайно, тъй като се явява връзка между месеца на културата през 1999-та и обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата.

Звездната банда с продажби от над 4 милиона в световен мащаб, ще издаде своя дългоочакван нов албум ‘Shadowmaker’ на 17 април, който е продуциран от Ник Раскулинез, работил с FOO FIGHTERS, DEFTONES и MASTODON.

Апокалиптика прави голям жест към Пловдив, като съкращава с 3 дни турнето си в САЩ, където ще представи осмия си студиен албум.

Тазгодишното издание на музикалния форум най-вероятно ще продължи цели три вечери. Все още се водят преговори с останалите две групи, чиито имена огранизаторите запазиха в тайна.

Популярната финланска банда ще свири на сцената на Античния театър без музикантите от Пловдивската филхармония. Причините за това са две -времето за репетиции ще е твърде малко, освен това Пловдивскиата филхармония ще оказва сериозен съпорт на останалите две групи на 19 и 20 септември.

Цената на билетите за събитието все още не е ясна, но е сигурно, че меломаните ще могат да се сдобият с тях още от следващата седмица. „Това ще е най-скъпата продукция досега, но билетите ще са по-ниски от тези за другите рок форуми в България“, обеща Васил Върбанов от Тангра рок радио.

„Искаме рок феновете, които ще дойдат и от чужбина, и от цялата страна за тридневния форум, да имат достатъчно средства и за сувенири, и за посещения в пловдивските заведения“, допълни организаторът.

Снимка: en.wikipedia.org

Подобни статии

Top