16-годишен нападна и ограби възрастен мъж в Пазарджик

В резултат на това възрастният мъж е с причинена фрактура на крака

Криминално проявен непълнолетен младеж извършил дързък грабеж, при който пострадал възрастен мъж е установен и задържан в резултат на бързата реакция на полицаи от РУ-Пазарджик.

Снощи около 19.15ч. в РУ-Пазарджик се получил сигнал за нападнат възрастен мъж на кръстовище в покрайнините на областния град.

По първоначални данни непознат съборил на земята 76-годишен пазарджиклия и отмъкнал чантата му. В нея пенсионерът имал само лични и медицински документи и очила.

В резултат на това възрастният мъж е с причинена фрактура на крака. Той бил транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ-Пазарджик. За разплитане на случая незабавно бил сформиран екип от служители на сектор „Криминална полиция“ и дежурни автопатрули, обслужващи района на града.

Периметърът около извършеното престъпление бил блокиран. Не след дълго в резултат на предприетите издирвателни действия е заловен 16-годишен младеж от пазарджишкото село Юнаците.

Той е с криминални прояви, познат е на полицията, а у него са открити откраднатите вещи и документи.

Извършителят е задържан в ареста на РУ-Пазарджик, а работата с него продължават разследващ полицай, криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Образувано е досъдебно производство под надзора на прокуратурата.