16-годишен простреля момче на 14 години в София

Костадин от Кючука се гръмнал по невнимание

14-годишен ученик е прострелян с боен пистолет в близост до 26-о СОУ  „Йордан Йовков“ в столичния квартал „Княжево“, съобщи за Нова ТВ, позовавайки се на МВР. Стрелецът също е ученик, на 16 години.

Все още не се знае как пистолетът е попаднал в ръцете на деветокласника. Не е ясно и какво е предизвикало агресията. Пострадалото момчето е живо, без опасност за живота, настанено е в „Пирогов“ с огнестрелна рана в областта на таза.

От лечебното заведение съобщиха, че не са засегнати жизненоважни органи. Момчето е било оперирано от завеждащия отделението по детска гръдна хирургия доц. д-р Христо Шивачев и завеждащия отделението по детска коремна хирургия д-р Стефан Стоилов. Момчето остава в реанимация.

Стрелбата е станала малко преди 15:40 часа на стадион близо до училището. След като приключили учебните му часове, осмокласникът отишил да рита топка на стадиона. Именно там го нападнал 16-годишният деветокласник, който малко след това е  задържан в дома си.

Стрелецът не е криминално проявен. Той е завършил 7-и клас в същото училище, след което се е преместил. Родители на деца-свидетели на инцидента твърдят, че стрелецът е взел пистолета от дома на чичо си.

Към момента е ясно, че двете момчета са се познавали преди инцидента. Предполага се, че двамата са се скарали заради момиче.

Криминалисти продължават работата по случая. Продължава и огледът на място, както и установяването на всички обстоятелства около случая. От ръководството на 26-о СОУ обясниха, че инцидентът е станал извън територията на училището и не е попречил на нормалното провеждане на часовете. Всички ученици са на безопасно и сигурно място.

Заместник-министърът на образованието Диян Стаматов отиде на мястото на произшествието, за да разговоря с ръководството на училището. „Простреляният е много добър ученик с добри и много добри оценки”, съобщи заместник-министърът.  „Той е изключително добро момче, до колкото знаем не е имало провокация от негова страна”, обясни директорът на 26-о СОУ.

Подобни статии

Top