16-годишна спортистка е новата Царица на Розата (СНИМКИ)

Христина Караколева е новата Царица на Розата – Карлово 2017 година. 16-годишната карловка бе избрана на традиционния конкурс-спектакъл, който се проведе снощи, (10.05.2017 г.), в зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г”.

13 прекрасни девойки се бориха за титлата тази година. Специалният гост и председател на журито бе “Мис България 1995-та”  – Жени Калканджиева.

Христина е ученичка от СУ „Васил Левски”, владее отлично английски език, активно се занимава с триатлон и е атлет в Националния отбор по триатлон на България, както и помощник-треньор по плуване. Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май в Карлово. Следващите 12 месеца тя ще бъде красивия символ на Карловската розова долина.

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие. Христина получи и уникален китайски сувенир от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Първа подгласничка на Царицата е Владимира Чомакова 18-годишна, ученичка в СУ “Христо Проданов”. Владимира спечели и „Наградата на публиката”. Втора подгласничка е Цветелина Маркова 18-годишна, учи в град Пловдив. За доброто настроение на публиката се погрижиха певицата Нели Петкова и балет “Ера” – Пловдив, а водещ бе актьорът и режисьор Стефан Спасов.

Един коментар

  1. един ядосан Продановец написа:

    Изненадата тази година бе, че конкурсът не спечели Дзаньо Минев-гордостта на СОУ’ХП’…но все пак успяхме да видим баща му с червената па-пи-он-ка.
    П.п. Честито на Царицата! Да краси света с интелекта си и достойно поведение.

Top