16 двойки избраха датата 7.07 да се оженят, двойно повече са за 18.08

Привлича ги повторението на седмици в датата

16 двойки влюбени сключват граждански брак под тепетата днес – на датата 7.07. Това съобщи за DCNEWS шефката на Обредния комплекс в Пловдив Румяна Толова. Според нея мераклиите да се оженят днес са доста повече, в сравнение с обичайното именно заради повтарящите се цифри в датата.

Според нумеролозите 7 се смята за щастливо магическо число, отговарящо на броя на познатите в миналото 7 планети.  То управлява окултните мистерии, магьосническите обреди и ясновидството.

9 от сватбите, заявени за днес ще бъдат сключени в залите на Обредния комплекс, други 7 са изнесени, уточни Толова. По думите ѝ бройката все пак не е чак толкова голяма, тъй като уикендите през лятото обикновено изобилстват от сватбени церемонии. Утре обаче броят на заявените сватби е доста по-малък – едва 6.

Много по-голям наплив на бъдещи младоженци има за датата 18.08.2018 г.,

съобщи още Румяна Толова. По думите ѝ тази година влюбените полудели по тази дата. Още отсега за нея са се  записали общо 29 двойки, а часовете за церемониите са почти запълнени. Единствената възможност още някой да се запише, е ако си заяви час сутринта – в интервала 10.00-10.30 или между 12.00 и 13.00 ч., посочи шефката на обредчиците. Обикновено по обяд служителите от комплекса си поемали малко дъх между церемониите, но за този ден вероятно и този часови интервал ще им бъде ангажиран.

Тя уточни, че за да отговорят на големия наплив от мераклии да минат под венчилото, от комплекса са определили трети, извънреден екип от обредчици, които да извършват изнесени церемонии.

Според данните от комплекса, 19 от сватбите за 18 август ще бъдат сключени в залите на Обредния комплекс, а останалите 10 ще бъдат изнесени. Цифрите подлежат на промяна, тъй като все още има повече от месец, през който вероятно ще бъдат запълнени и малкото останали свободни часове.

Обредният комплекс стартира юридически консултации за влюбените

Междувременно стана ясно, че Обредният комплекс стартира нова услуга за влюбените. От следващата седмица желаещите да се „бракуват“, ще могат да получат юридическа консултация в комплекса. Първата дата за това ще е 12 юли, когато юристката Рени Стефанова ще консултира бъдещите младоженци.

Румяна Толова: Бракът не е просто подпис, а път един към друг

Консултациите ще включват съвети за това дали трябва да се сключват предбрачни договори и с какво са полезни те, какво ще донесе смяната на името на бъдещата булка и дали може да си остане с моминската фамилия, а също възможно ли е едновременно да носи и тази на съпруга си, и своята отпреди брака. Освен това юристката ще отговаря и на други въпроси на желаещите да са свързани законно помежду си. Като например такива, свързани с имуществото на двойката преди и след брака, децата и т.н.

Освен на 12 юли, юридическа консултация ще има и на 26 юли, като и в двата дни те ще са от 15.00 ч. Подобни консултации ще има и през следващите месеци, като ръководството на Обредния комплекс обмисля да ангажира различни юристи. Сигурното е едно, че съветите ще са напълно безплатни за бъдещите младоженци, тъй като юристите работят на доброволни начала.

Стоичко Миличин: 6 неща, които очакваме от брака

Припомняме, че в началото на годината Обредният комплекс стартира поредица от семинари от водещи пловдивски психолози за бъдещите младоженци. Предстои тези семинари да продължат.

4 модела на поведение във връзката

Снимка: Lifestyle.bg

Подобни статии

Top