16-годишен се блъсна в дърво и ограда след гонка с полицията

В колата били приятелите му, задигнали возилото от майката на едно от момчетата

16-годишен ученик от Пловдив е катастрофирал днес след гонка с полицията, пише БЛИЦ.

Днес следобед неправоспособният водач и двама негови приятели, които са с година-две по-големи от него, задигнали колата на майката на едно от момчетата. С лекия автомобил „Ауди” стигнали до главния път Пловдив-Карлово. На разклона край село Калояново автопатрул забелязал колата, която се движела с висока скорост. Шофьорът не спрял на СТОП палка. Полицаите подали сигнал на друг автопатрул, който малко след това опитал да спре летящата германска кола, но непълнолетният шофьор пак не се подчинил.

Ченгетата започнали преследване на младежите. Автомобилът с тийнейджърите се опитал да влезе в град Баня, но се блъснал в дърво и в ограда на къща. Колата се е забила с висока скорост и е била смачкана.

За щастие, младежите са живи. Те са получили различни травми и в момента са на преглед в болница. По непотвърдена информация имат фрактури, но няма опасност за живота им.

На мястото текат огледи. Образувано е досъдебно производство. Разследващи коментираха пред БЛИЦ, че само благодарение на бързата намеса на полицията от Хисаря и Карлово е предотвратена евентуална трагедия, тъй като колата се е движела с бясна скорост.

Подобни статии

Top