16-годишен сериен крадец от Кричим отива на съд, обирал магазини и коли

Момчето не ходело на училище, крадяло нощем, докато родителите му спели

16-годишен сериен крадец сяда на подсъдимата скамейка за серия от кражби в Кричим и Скутаре, съобщиха от Районна прокуратура-Пловдив. Оттам са внесли обвинителен акт спрямо момчето, с инициали С.М. Той е предаден на съд за това, че за периода от 31.01.2020  г. до 20.01.2021 г., в гр. Кричим, обл. Пловдив, в условията на продължавано престъпление, като непълнолетен чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство, е отнел шест пъти чужди движими вещи.

С.М. не посещавал училище и не работел. Той решил да извършва кражби от търговски обекти и автомобили в Кричим. Отнетите вещи продавал и по този начин си набавял пари за собствени нужди. Момчето извършвало кражбите нощем, докато родителите му спели, а то обикаляло из града.

За една година С.М. задигнал пари и вещи от два автомобила, от магазин за дрехи втора употреба, от склад за строителни материали и вендинг автомат. Установено е, че е откраднал  мобилни телефони, пакетирани хранителни продукти, безалкохолни напитки, видеорегистратор, флашпамет и др., както и пари, всичко на обща стойност 1037 лева.  Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прокуратурата изправя на съд и 36-годишен крадец, задигнал пари и документи от лек автомобил в Скутаре.

Р.Д. е предаден на съд за това, че е извършил кражбата на 06.09.2021 г. в с. Скутаре, обл. Пловдив, при условията на опасен рецидив.

На 6 септември 2021 г., Р.Д. се намирал в с. Скутаре. Той преминал покрай паркиран автомобил пред една от къщите и счупил стъклото на предната врата. От купето отнел борсета с 550 лева и лични документи. По-късно е бил установен от полицейските служители. Р.Д. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредителни заседания по делата.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top