16-годишен тромпетист от Пловдив спечели конкурс в Ню Йорк, свири в Карнеги Хол (СНИМКИ)

Георги Грозев с първа награда в Ню Йорк

16-годишният пловдивски тромпетист Георги Грозев завоюва първа награда от Международния конкурс „Golden Classical Music Awards“ в Голямата ябълка. Той взе участие в категория “Intermediate” наред с участници от над 26 държави. Георги впечатли международното жури с изпълненията си и бе поканен да участва в заключителния галаконцерт на лауреатите.

Концертът се проведе  в световноизвестната Weill Recital Hall в Carnegie Hall – Ню Йорк (САЩ). Carnegie Hall е един от най-авторитетните и популярни концертни комплекси за музикални събития в света и в него се изнасят над 100 представления за всеки сезон.

Георги беше единственият тромпетист, взел участие в заключителния концерт, което прави изпълнението му уникално. За осъществяването на незабравимото изживяване на младия музикант в Ню Йорк допринесе Виктория Стоянова – човек, запазила българското в себе си, която е готова винаги да помогне на сънародници в нужда!

Наградата и участието в гала концерта е голямо признание за таланта на Георги. Възпитаникът на Пенчо Пенчев, от пловдивското музикално училище е победител в категория “Изкуство” на седмите годишни награди за талантливи деца на Фондация “Енчо Керязов” и е член на Клуб 2017 на „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Подобни статии

Top