16-годишна се самоуби заради играта „Син кит“ - DC news

16-годишна се самоуби заради играта „Син кит“

 Играта подбужда играчите да отнема собствения си живот

Популярната онлайн игра „Син кит“ причини смъртта на 16-годишно българче, живеещо в САЩ, твърди CBS, цитирана от dnes.bg.

Играта кара участниците да правят редица опасни за здравето и живота им неща, като още в първото предизвикателство те трябва да нарисуват кит на ръката си с бръснарско ножче.

Семейството на момичето иска да сподели историята ù, но не и да разкрива самоличността ù.

„Беше забавно момиче, обичаше да прави физиономии“, разказва майка ù.

Момичето било много талантливо, криело свои тайни в рисунки, които били често част от училищни изложби. Но дори да е имало предупреждение в тях за предстоящата трагедия, близките ù нямало как да разберат. Изкуството ù било твърде абстрактно.

Руската игра „Син кит“ се появи преди 2 години и оттогава насам се свързва с много самоубийства на тийнейджъри по целия свят.

Пишейки хаштаг в социалните мрежи, администраторите на играта се свързват с участника и му дават всеки ден в продължение на 50 дни предизвикателства, за които трябва да изпратят снимково доказателство. В последния ден участникът трябва да се самоубие.

Майката на самоубилото се българче проучила играта и след смъртта му сглобила пъзела. Детето ù искало разрешение да се качи на покрива на къщата, а по-късно качила снимка в социалните мрежи от там.

Семейството мигрира от България в САЩ преди 15 години. Родителите не знаят дъщеря им да е поддържала връзка с някого извън САЩ.

Брат ù преди време прочел на рисунките ù надпис „аз съм кит“, но написаното било на руски, а не на български.

Предупреждения за играта се появяват в САЩ периодично. Властите предупреждават родителите да обръщат внимание на всичко по-различно в поведението на децата им.

Подобни статии

Top