16 опита за подкуп на полицаи са регистрирани от началото на годината в Пловдивско

Нова система за контрол над шофьорите-нарушители на пътя в региона

От миналата година в Пловдивско пътните полицаи работят по нова система за контрол над шофьорите нарушители. Това съобщи на брифинг днес окръжният прокурор Румен Попов.

„Беше създадена организация, при условията на внезапност, полицаи от Карлово да отиват в Асеновград, тези от Асеновград да отиват на проверки в Първомай, тези от Първомай – в Пловдив, някои РУП от Пловдив – в Раковски, от Раковски – в Стамболийски и т.н.“, обясни окръжният поркурор.

По думите му досега са отчитани в продължение на доста години максимум от два до три полицейски подкупи от шофьори, които предлагат пари на униформени.

Така миналата година са регистрирани 16 такива подкупа, като след образувани бързи производства, лицата са били осъдени до 14 дни.

„Само до вчера има установени нови 16 опита за подкуп от началото на годината. Ние проявяваме непримиримост към водачи в нарушение, които предлагат пари“, категоричен беше Румен Попов. Той даде и пример отпреди месец, когато по едно от бързите полицейски произвоства, задържаният предложил и дал пари на полицая в Хисаря, за да не му състави акт за нарушенията. „При разпита чистосърдечно като обвиняем той каза: „Защото преди минаваше“, разказа Попов и допълни, че тази практика ще продължи.

Подобни статии

Top