16 с коронавирус в община Асеновград, 2 са оздравелите

Кметът доктор Христо Грудев апелира асеновградчани да спазват ограниченията, да внимават и да се съобразяват

16 са общо заразените с коронавирус в община Асеновград към датата 10 юли, двама от тях вече са излекувани. Те са били настанени съответно в пловдивската болница „Свети Иван Рилски“ и в МБАЛ – Асеновград. Към момента се намират под карантина в домовете си.

Това стана ясно на заседания на Общинския оперативен щаб за борба и превенция с COVID-19 в община Асеновград, на което се обсъдиха и новите наложени от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки.„Община Асеновград направи всичко, което е по силите и в компетенциите й, за да ограничи разпространението на заразата на местно ниво. Изградено бе специализирано COVID отделение, което бе оборудвано благодарение на дарители. Но трябва да свикваме с мисълта, че вирусът ще продължи да циркулира между нас, да спазваме ограниченията, да внимаваме и да се съобразяваме“, заяви по този повод кметът на Асеновград и председател на щаба доктор Христо Грудев.

От Районното управление пък докладваха, че напрежение в града няма. Служителите на реда съвместно с РЗИ продължават да извършват проверки и превантивни дейности сред населението и търговските обекти. Мероприятията, които предстоят да се проведат в спортна зала „Асеновец“ ще бъдат без публика.

Директорът на ОУ „Петко Каравелов“ пък благодари за съдействието на общината и на гражданите по повод провеждането на кампанията за записване на 7-класниците. В резултат на своевременното информиране на хората за възможностите документите да се подават чрез интернет, 260 ученици са подали заявката си на място в учебното заведение, а останалите над 250 – онлайн. Целта бе да се избегне струпване на много хора на едно място и съответно намаляване риска от разпространение на заразата. Учебната година в ПГ „Цар Иван Асен II“ приключи предсрочно. Прекратено е провеждането на производствената практика на зрелите и предстои да им бъдат раздадени дипломите, посочват от Общината.

Записването на новите ученици в гимназията ще става по график, като на всеки от тях е дадено указание в кой ден и час да отидат в учебното заведение и какви документи да носят, с цел да не се получи струпване на хора.

Подобни статии

Top