16 творци се включиха в обща изложба в Асеновград

Зам.-кметът Петър Петров присъства на откриването на изложбата

Майски културни празници на Асеновград са в разгара си и скоро наближава кулминационният момент. Заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров присъства на официалното откриване на съвместна изложба на асеновградски художници и приятели.

„След една година на затваряне заради пандемията от COVID-19, днес сме „Отново заедно“ и неслучайно е избрано точно това послание за празничните дни в Асеновград. От свое име и от името на кмета на общината д-р Христо Грудев искам да изразя надежда, че скоро ни очаква нов по-светъл лъч за по-добри времена, за повече поводи да се събираме и да се усмихваме. Остава само седмица до настъпване Празника на Асеновград, а предстоят още доста интересните събития. Желая здраве и вдъхновение на всички асеновградчани, а на участниците в програмата през оставащите дни – успех“, посочи пред присъстващите Петров.

В изложбата на асеновградски художници и приятели участваха общо 16 души, 13 от които са от Асеновград. Експозицията бе представена от художничката Вихра Григорова.

Изложбата обхваща почти целия спектър от жанровете на изкуството при определени стилове. Изложени са живописни картини, пейзажи и абстрактна живопис. Посетителите могат да видят също портрети, анималистика, натюрморти и др.

Подобни статии

Top