17-годишен на съд, пробол 7 пъти свой съученик

ivan

17-годишен младеж, намушкал 7 пъти свой съученик от Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив, застава днес на подсъдимата скамейка. Пловдивският окръжен съд ще гледа делото за кървавата драма, при която Иван Генчев от Съединение /17/ в края на октомври миналата година прободе 7 пъти Искрен Илиев /17/ в собствения му дом вграда под тепетата.

Скандалът тръгнал след изпушена цигара с марихуана, когато Искрен зачекнал въпроса за 250 лева, които приятелят му дължи от продадена електронна игра. Това вбесило Иван и той грабнал първо бутилката с уиски, от която пиел, а после и ножа. Младежът намушкал съученика си 6 пъти и после започнал безжалостно да го рита. После Иван грабнал още един нож и го забил в гърба на десетокласника. После взел портфейла му с 282 лева, обул дънки от гардероба на бащата на жертвата, за да не ходи с окървавените, и си тръгнал. От ударите с ножа Иван наранил ръцете си, които кървели.

Раненото момче с последни сили се обадило на баща си, който повикал Бърза помощ и тръгнал към къщи. Мъжът намерил сина си потънал в кръв. След като бил откаран в болницата Искрен претърпял две спешни животоспасяващи операции. По-късно му били направени още две. Според съдебно-медицинската експертиза, изходът от драмата щял да бъде фатален, ако момчето не е получило навременна помощ.

Извършителят на тежкото престъпление – Иван, бил забелязан от деца на гара Филипово, тъй като по ръцете и дрехите му имало кръв. Децата се обадили на спешния телефон 112. Дошлите медици откарали момчето в МБАЛ Пловдив. От лечебното заведение повикали полицията. Така истината излязла наяве.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top