17 деца от Асеновгврад с подкрепа преди първия учебен ден

Ранички, несесери, тетрадки и пособия за рисуване за бъдещите първолаци от Центъра за ранно детско развитие

17 деца от Асенвоград ще получат материали и пособия, необходими за започване на училище: раница, несесер с принадлежности, тетрадки, флумастери, моливи, цветни блокчета, блокче за рисуване, бои и други. Учебните пособия ще им бъдат раздадени по проект на Центъра за ранно детско развитие в града, който в момента е в третата си фаза.

Кампанията „Заедно през първите 7“, която се организира от община Асеновград и Центъра за ранно детско развитие продължава, съобщиха от общината. Към момента екипът финализира втората част от кампанията, по време на която се подкрепят 34 деца на възраст от 2 до 7 години и техните семейства.

Предоставените образователни материали развълнуваха малчуганите, предизвикаха вълна от емоции, усмивки и веселие, които със сигурност са ги придружавали и в следващите дни, след посещението в центъра.

По време на третата част от кампанията за 17 бъдещи първокласници също ще има подаръци преди първия учебен ден. Освен това някои от децата тепърва ще се запознаят с новата образователна среда.

Кампанията е част от дейностите за подкрепа на децата и семействата от община Асеновград, които се реализират по Проект: „Център за ранно детско развитие – Асеновград”, Договор № BG05М9ОР001-2.004-0037-C01, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  с бенефициент община Асеновград.

Подобни статии

Top