17 дни пъстра програма за Майските културни празници в Асеновград - DC news

17 дни пъстра програма за Майските културни празници в Асеновград

„Керана и космонавтите“ и Нелина гостуват за празника на Асеновград (ПРОГРАМА)

Община Асеновград подготви десетки събития, които ще се провеждат през целия месец май – за Майските културни празници. И тази година мероприятията ще са интересни и различни – подходящи за хора от всякакви възрасти.

За любителите на по-популярната музика ще има изпълнение на мандолинен оркестър. Хората, които предпочитат джаза, могат да се насладят на концерт на Веселина Пашалиева. Автокиното, представено от Александър Сано, отново ще гостува в Асеновград. А няколко спортни събития ще осигурят адреналин и емоции и на „приятелите“ на спорта.

Ще се проведат и вълнуващи творчески срещи между асеновградски и пловдивски творци и художници. Организиран е и Панаир на занаятите. За първи път е отделен специален детски ден, в който най-малките таланти на общината ще имат възможността да покажат своите умения и заложби.

Тазгодишната програма за празника на Асеновград предоставя възможност за изява както на асеновградчани, така и на гост-изпълнители – утвърдени сред широката публика имена. Сред тях са „Керана и космонавтите“ и Михаела Маринова. Нелина пък ще радва местни жители и гости с плътния си и в същото време меден глас, с изпълнения на песни от различни жанрове. Празничната програма преплита музика, литература, рецитали, изкуство, забавление, спорт, срещи с известни автори на книги и разбира се, тържествени ритуали.

Тържествата започват още на 11-ти май (четвъртък), а кулминацията ще е в деня, в който Асеновград ще отбележи своя празник.

Ето и пълната програма:

11.05.23 г. (четвъртък):
– 08:00 ч. – параклис „Св. Св. Кирил и Методий“: Празнично богослужение по повод храмовия празник на параклиса.
– 10:30 ч. – Градска библиотека: Работна среща на библиотечната общност и Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив по повод професионалния празник на библиотекаря.
– 17:30 ч. – Градската библиотека: Откриване на Майски културни празници 2023 г. Гостува Дружеството на пловдивските художници със сборна изложба живопис.

12.05.23 г. (петък):
Нощ на музеите – музейните сгради ще бъдат отворени от 17:00 ч. до 00:00 ч.:
– Етнографска къща: Гостуваща изложба от Регионален исторически музей – Смолян. Експозицията е именувана „Костадин Илчев – гайдарят, учителят, майсторът”.
– Старинно училище „Св. Георги“: Гостуваща изложба „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите” от Държавен културен институт при Министерството на външните работи и Център за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев“.
– Исторически музей: Гостуваща изложба от Национален политехнически музей – „Киното: магия и техника”.
– 18:00 ч. – пред Исторически музей: Концерт на Мандолинен оркестър „Маестро Георги Атанасов”.
– 19:00 ч. – Старинно училище „Св. Георги“: Концерт „Джаз под липите“. Веси Пашалиева – вокал, Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков – бас, Александър Каменов – ударни.
– 21:00 ч. – Бар „КоШиПрайм”: Концерт на „Рок класик бенд“.

1 2 3 4 5

Подобни статии

Top