17 години решетки за Николай Накев, убил жена си, защото посегнала към чашата му с ракия - DC news

17 години решетки за Николай Накев, убил жена си, защото посегнала към чашата му с ракия

Семейната драма се разигра преди година

17 години затвор при първоначален строг режим е присъдата, която Окръжният съд в Пловдив даде на 48-годишния Николай Накев за убийството на жена му Мария. Накев преби до смърт жена си с летва от подматрачната рамка на леглото след пиянска свада за чаша ракия.

Днес Накев бе доведен с белезници от съдебнта охрана в залата на Окръжния съд. След като адвокатите му изслушаха съдебно-психиагричната и психологическа експертиза, според която той е извършил убийството в състояние на афект и след употреба на алкохол, те настояха за нова експертиза, но съдът ги поряза и прие заключението на експертите.

Така се стигна до разпит на самия подсъдим. Пред съда той се призна за виновен и разказа за това как е живял с жена си и за случилото се във фаталната нощ на 28 юли миналата година.

„С Мария имахме брак от 2008 година. Добре живеехме. Съжалявам за това, което стана. Проблемите заочнаха, когато тя започна да пие твърд алкохол. Преди пиеше по биричка-две, но имаше една братовчедка, започна да излиза с нея и да се връща по нощите“, разказа Накев.

Двамата започнали инвитро процедури

Той разказа, че след като напуснала работа, Мария отишла на борсата, но казала, че иска да имат дете. Заради това двамата кандидатствали за втори път за инвитро процедури и били одобрени. „Не съм я бил, нито е имало домашно насилие вкъщи. Нали като я водех при лекаря щеше да види синините?“, каза пред съда мъжът.

По думите му във фаталния 28 юли той се прибрал от работа към 16.30 ч. Жена му, която от няколко месеца била безработна (уволнили я от работа заради пиенето), вече била пияна, но белела в кухнята картофи, за да сготви. Накев отишъл в спалнята и видял, че матракът бил напикан. Изнесъл го навън и се върнал в кухнята. Жена му започнала да го обижда и псува, викала му „пе*ераст“ и „боклук“. Докато разтребвал, той видял в коша за боклук празна половинлитрова бутилка от водка.

По-късно Накев приготвил салата и попитал жена си дали иска да пият ракия. „Бях донесъл 700 грамово шише ракия. Повечето го изпи тя, да съм изпил не повече от 200 грама. Накрая посегна и към моята чаша, в нея имаше малко ракия“, обясни той.

Това преляло чашата на търпението му и той блъснал жена си. Тя му отговорила (когато пиела била агресивна), започнала отново да го псува и обижда. Стигнало се до бой, а тя грабнала стъклена бутилка от сок и започнала да го налага с нея. Боят продължил в спалнята, където Николай грабнал една от летвите на подматрачната рамка на леглото и започнал да налага Мария по тялото.  По думите му я ударил не повече от 4 пъти, но като видял, че по нея има синини спрял и си излязъл от стаята, отишъл в кухнята и заспал на малкото диванче там. Като се събудил намерил жена си мъртва.

„Оставих я права до прозореца. После я намерих паднала на леглото, а краката й бяха под летвите на подматрачната рамка. По нея имаше много синини, сигурно са били от падането. Гушнах я, но беше изстинала. Обадих се на телефон 112 и когато ме питаха колко удара съм й нанесъл, преброих синините и казах 10-15“, разказа днес пред съда Накев.  Той слязъл и посрещнал полицаите пред входа, а после ги завел вкъщи.

Пред съда разказа още, че не знаел, че жена му е изневерявала.

Това стана ясно от прочетените в зала показания на братовчедка й Елена Тодорова, която междувременно също починала.

„Обичах я и то много, и продължавам да я обичам. За мен животът свърши, откакто го няма моето момиче!“, каза накрая Накев, който до последно твърдеше, че не е ревнувал жена си.

В крайна сметка съдът му даде 17 години затвор и го осъди да плати разноските по делото в размер на 4 788 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Подобни статии

Top