17 години затвор за убийство от ревност присъдиха млади „съдии“ в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

Студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“ се вживяха в ролите на магистрати, обвинители и обвиняем, адвокати и свидетели

17 години решетки за убийство от ревност постановиха млади „съдии“ в Пловдив днес. Бъдещи юристи от юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ се вживяха в ролята на магистрати, прокурори и адвокати, а един от тях „влезе в обувките“ на убиеца.

Симулацията на съдебен процес бе по истински случай,

който потресе преди 6 години пловдивското село Йоаким Груево и града под тепетата. Тогава млад мъж уби по особено жесток начин приятелката си – красивата абитуриентка Стефка Маджарова. Владимир Костадинов така и не се призна за виновен по време на продължилото към две години дело на първа инстанция. Най-накрая, през 2017 година, Върховният касационен съд потвърди присъдата му.

Стефка Маджарова бе убита в нощта на 12 срещу 13 юни 2013 г. Във фаталната вечер тя била на кафе в Кричим със свой приятел, което накарало бившето й гадже Владимир, да ревнува. След скъсването им той продължавал да я тормози – преследвал я с колата, която баща й временно му дал да шофира, пишел й SMS-и и т.н. След като новият приятел на Стефка я оставил пред дома й вечерта на 12 юни тя така и не се прибрала. Вероятно Владимир Костадинов я е примамил да се качи в колата му и я е откарал на лобното й място край селото. След това я пребил жестоко довлякъл я до реката и я хвърлил по лице във водата, където я натискал, докато спряла да диша.  На  следващия ден тялото на девойката било открито от рибар.

19 години затвор за убиеца на Стефка

Днес, в деня, в който се навършват 140 години от приемането на Търновската конституция и Ден на юриста, бе направена възстановка на реалния случай от 2013 година.

1 2

Подобни статии

Top