17-годишен фрийрънър се заклещи между театъра и съседна сграда в Пловдив

Момчето заседнало в тесен процеп между двете сгради

17-годишен ученик се заклещи между сградата на Драматичния театър в Пловдив и съседната постройка. Това съобщи за DCNEWS говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев.

По думите му около  21.20 ч. в дежурната на пловдивската пожарна е подаден сигнал за затиснат младеж, пропаднал  между двете сгради на ул. „Найден Геров“, която се намира на гърба на театъра. На място веднага са се отзовали екип от сектор „Специализирани оперативни дейности“, които оказват съдействие при подобни ситуации. Пожарникарите успели да извадят младежа със специализирана техника.

Според Дешев младежът е бил със сериозни наранявания. От пресцентъра на полицията пък потвърдиха, че момчето е било с фрактури. То било отведено от екип на Спешна помощ в болница за прегледи.

Според полицията момчето е практикувало екстремно катерене и преминаване през градски препятствия. Става дума за т.нар. „фрийрън“ – дисциплина, която е съчетание от паркур и стрийт трикинг. Фрийрънърите правят различни видове салта, преодолявайки градски препятствия.

Този спорт набира все голяма популярност сред младежите заради игралните филми Люк Бесон и Пиер Морел „Ямакаши“ и „Предградие 13“.

Засега няма информация за състоянието на младежа.

Подобни статии

Top