17-годишен гимназист от Пазарджик събира книги за изгоряло читалище

Кирил Балдев от пазарджишката Математическа гимназия търси литература за читалището в Гложене

Нова кампания за събиране на книги обяви 17-годишният Кирил Балдев. Ученикът от пазарджишката Математическа гимназия писа до редакцията на DCNEWS, че набира книги за изгорялото читалище във врачанското село Гложене.

Читалището изгоря през август тази година. Заедно със сградата бяха унищожени всичките книги в библиотеката, целият реквизит на три танцови състава и скъпи музикални инструменти.

Ето и цялото писмо на Кирил Балдев:

„Здравейте, пише ви Кирил Балдев, организатор на кампанията „Да спасим книга“, с молба да публикувате поредната кампания за набиране на книги.

Кампания „Да спасим книга“ с организатор Кирил Балдев стартира кампания за събиране на всякакви книги за изгорялото читалище в Гложене. Разбрах чрез медии, че читалището е изгоряло и всички книги в него и точно за това е и кампанията ми в такива случаи да помогне. Вярвам, че читалището ще си върне същия вид даже и по-хубаво ще стане. Бих искал да помоля всеки, който има книга в дома си да я дари защото трябва да запазим книгите.

Срок за събиране на книгите – 1 месец, след което всички книги, които съм събрал, ще бъдат изпратени до читалището.

Всеки може да изпратени каквито книги има. Събраните книги, ще изпратя до читалището чрез куриерска фирма.

Можете да се свържете със 17-годишния гимназист на тел. 0876479499 или имейл: kiro7755@abv.bg

Кирил Балдев от пазарджишкото село Звъничево стана известен с редица благотворителни кампании. В една от тях – „Да спасим книга“, бяха събрани книги за библиотеките в малки населени места като читалището в с.Хитрино, за българите в Лондон и др. 17-годишното момче е прекарало детството си в социален дом. Младежът събира книги и дарява с тях библиотеки и читалища.

Снимки: kozloduy-bg.info и Дневник

Подобни статии

Top