17-годишен моторист се приземи в канавка край пътя край Болярци

Дядо моторист бере душа в болницата, не уцелил пътя

Тинейджърът е карал с висока скорост

17-годишен моторист се приземи в канавка край пътя между селата Караджово и Болярци, съобщи ОДМВР-Пловдив. Неправоспособният тийнейджър е в болница след катастрофата с мотор „Кавазаки“ вчера следобед.

По първоначални данни минути преди 15 часа младият моторист, жител на Болярци, който шпорел с висока скорост по пътя между двете садовски села, не успял да удържи мощният мотоциклета, изскочил извън пътя и попаднал в канавката.

Взета му е кръвна проба за употреба на алкохол и наркотични вещества. Случаят е отработен по административен ред.

Полицията спря от движение 3 мотора в Пловдив

Междувременно пловдивската полиция проведе през изминалата седмица акция по най-големите булеварди и възложви кръстовища в Пловдив, известни с това, че по тях са извършвани нарушения от мотористи. Полицаи от КАТ и Специализираните полицейски сили са извършили проверките във вечерните и нощни часове.

Смесените полицейски екипи са проверили  276 моторни превозни средства, от които 48 мотоциклета. Съставени са 58 акта за установени административни нарушения и са издадени 43 глоби с фиш.  От движение са спрени 3 мотора. Единият от тях – заради липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, а другите два – заради технически неизправности. Образувани са досъдебни производства срещу двама души, които са шофирали под влиянието на наркотични вещества.

Проверките на полицията продължават.

Подобни статии

Top