17-годишен „шофьор“ в гонка с ченгета, катастрофира

Момчето преспа в ареста на Шесто РУ

17-годишен пловдивчанин е задържан тази нощ в ареста на Шесто РУ след гонка с полицията по бул. „Шести септември“, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. Младежът се опитал да осуети полицейска проверка, уточняват от дирекцията.

Около 1.20 ч. тази нощ униформени служители от районното управление подали сигнал за проверка на водач на лек автомобил «Нисан Мурано».  Превозното  средство се движело по бул. «Шести септември». Приближавайки се към проверяващите, първоначално водачът намалил скоростта на движение, но след това рязко ускорил и продължил по булеварда.

Полицаите го подгонили със сирени и включени сигнални лампи, но водачът не спрял. Най-накрая, на  улица «Ален Мак» в кв. „Гагарин“, тийнейджърът катастрофирал, като заради високата скорост нисанът бил доста смачкан.

По данни на полицията 17-годишният не е криминално проявен, но се опитал да избяга, тъй като не притежавал шофьорска книжка. По случая е започнато бързо производство за опит за осуетяване на полицейска проверка – престъпление по чл. 270 от НК, а работата на разследващите продължава под прокурорско наблюдение.

Подобни статии

Top