17-годишно момче загина при тежка катастрофа в Панагюрище

Тежко ранен е друг 17-годишен младеж

Един тийнейджър е загинал, а друг е тежко ранен в резултат на тежка катастрофа в района на жп-гарата в Панагюрище, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Сигнал за случилото се бил подаден рано тази сутрин около 05.00 часа в дежурната на РУ-Панагюрище. Незабавно към мястото са насочени екипи на пътна полиция, аварийно-спасителен автомобил на пожарната и линейка на „Спешна помощ“. Пристигайки полицаите установили, че в района на жп-гарата в Панагюрище е катастрофирал лек автомобил „Ауди“.

По първоначални данни водачът е бил 17-годишен младеж от Панагюрище, който движейки се с несъобразена скорост, е загубил управлението над колата. Автомобилът е напуснал пътното платно и се е преобърнал встрани от пътя по таван. В резултат на това е починало возещото се до водача 17-годишно момче, също от Панагюрище.

Шофьорът е транспортиран от екип на „Спешна помощ“ в МБАЛ „Унихоспитал“ – Панагюрище, където е настанен в много тежко състояние. На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление в средногорския град.

Установено е, че леката кола е собственост на 20-годишен мъж от панагюрското село Оборище.

Изясняват се причините довели до тежката катастрофа. Тялото на починалото момче е транспортирано за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик.

По случая е образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна

Top