17 хил.лв. за кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни” дариха пловдивски ученици

Средствата бяха събрани в първия учебен ден

Дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, инициирана от УМБАЛ „Свети Георги”, получи от пловдивски училища дарение в размер на 16 872,33 лв. Средствата бяха събрани в първия учебен ден, 16 септември. Много училища от всички райони на Пловдив се включиха в инициативата да дарят парите за цветя в полза на кампанията, посветена на изграждането на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

3 400 лв. за нова Детска клиника събраха децата от ОУ „Петър Берон“ (СНИМКИ)

С благодарствено писмо към ученици, учители, родители и представители на районните кметства в Пловдив се обърна проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ и председател на Организационния комитет на Дарителска кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ на УМБАЛ „Св. Георги“:

„Скъпи ученици, родители, учители,

Сърдечно Ви благодаря от името на всички наши малки пациенти и целия медицински персонал на УМБАЛ „Св. Георги“ за вашето ентусиазирано участие в дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“.

Вие показахте, че имате сърце и душа, които съчувстват, съпреживяват и обединяват добромислещите. Вие показахте, че можем да се обединим около обща кауза, че можем да действаме единно в името на важните житейски ценности.

Вашите общи усилия направиха пловдивските училища най-големия дарител в кампанията. Събраните средства по повод Първия учебен ден са 16872,33лв, най-голямото дарение, което е постъпвало до момента в дарителската сметка.

1 2

Подобни статии

Top