17 кг злато и валута за над 60 хил. лв. конфискуваха в Столипиново (СНИМКИ)

17 кг злато и валута за над 60 хил. лв. конфискуваха в Столипиново

Златото и парите са иззети при спецакция на ОДМВР-Пловдив

17 килограма злато и парични средства в различна валута с левова равностойност около 60 000 лева са били конфискувани от служители на ОДМВР – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на полицията под тепетата.

Акцията е проведена под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив, съвместно със служители на сектор “Икономическа полиция” и колегите им от Шесто РУ на територията на квартал “Столипиново” в областния град.

Обиски са извършени в два златарски магазина

и на два частни адреса на ул. “Възход”. В единия от обектите, стопанисван от 38-годишен пловдивчанин, разследващите открили 4 800 грама накити от злато, без да са маркирани с български държавен печат. Още 11 250 грама бижута и парични средства в различни видове валута с левова равностойност 60 000 лева били иззети от обитавани от мъжа две прилежащи жилища. Други 950 грама недекларирани златни накити са конфискувани от търговското помещение на жена на същата възраст.

Златото е за близо 800 000 лв.

По случаите са образувани две досъдебни производства в сектор “Икономическа полиция”. Работата по документирането им продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

След претеглянето му от специалисти в ТД НАП, предстои общото количество от 17 килограма иззето злато да бъде окаратено и да се изчисли стойността му, уточняват от дирекцията. По цени на борсата в момента златото може да струва между 630 хил. и 800 хил. лв.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top