17 кошера изгоряха заради пожар в сухи треви край Велинград

10 сигнала за запалени сухи треви и храсти в пазарджишката пожарна

Продължава нерегламентираното палене на сухи треви, стърнища и отпадъци въпреки предупрежденията на пожарникарите в цялата област. Само през изминалото денонощие екипите са реагирали на 10 сигнала от подобен род, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

При инцидент с горящи сухи треви вчера са нанесени щети в частен имот. Малко преди 18 часа в РСПБЗН-Велинград бил получен сигнал за пожар в имот в местността „Стражица“, собственост на жител на курортния град.

Тъй като мястото се намира в гориста местност незабавно към мястото били насочени два противопожарни автомобила, към които се присъединили лесничеи от ДГС-Алабак с една водоноска и високопроходим автомобил. След около два часа пожарът е изгасен, унищожени са 17 кошери. Благодарение на действията на пожарникари и горски служители са спасени три стопански постройки с птици и зайци, както и 22 пчелни кошера.

За пореден път от РДПБЗН-Пазарджик апелират към гражданите:

Не палете огън на необезопасени места, времето е сухо и в комбинация със силен вятър пожарът може да се разрасне за минути до неконтролируеми мащаби! Ако забележите огън или дим на открито,  излизащи от сграда или превозно средство незабавно информирайте местната противопожарна служба на телефон 112.    

Снимка: Regiona.bg

Подобни статии

Top