17 нови българи са с коронавирус за денонощие. 4 оздравели в Пловдив, но един е починал

Смъртният случаи в пловдивска болница е на пациент от Пазарджик

17 са новите случаи на COVID – 19 през изминалото денонощие на база извършени 1273 изследвания. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавирус генерал Венцислав Мутафчийски по време на днешния редовен брифинг. С това общият брой на заразените българи е 2477. Общият брой изследвания, направени до момента е 10 987 на 1 000 000 души население (не са отчетени бързите тестове от последните 10 дни и тестове, които се извършват в Пловдив в рамките на голямото представително тестване).

0 са новите случаи в Пловдив. За съжаление, обаче, има един смъртен случай и той е в Пловдив – починал е 75-годишен пациент от Пазарджик, който се лекува в града под тепетата. 52 са новите излекувани за изминалия ден, 4 от тях са на сметката на Пловдив.

Има едно ново заразено медицинско лице – медицинска сестра от Ямбол, посочи генерал Мутафчийски.

Добрата тенденция, която отчитат от НОЩ е падане бройката на хоспитализираните пациенти – под 200 болни са настанени в болници към момента, 20 от тях в интензивни отделения.

В световен мащаб: Бразилия отчита най-голям прираст на заболели за денонощие – 22 300 нови случаи; водеща по общ брой на заразени е САЩ, следват Русия и Великобритания, последната има 2013 нови случаи за изминалото денонощие. На Балканите: Турция е с 1035 нови заразени за денонощие, следвана от Румъния със 165. В Гърция има 11 нови заразени, в Северна Македония – 24. Хърватия е с 0 отчетени нови положителни проби.

Подобни статии

Top