17 заразени с COVID-19 в Асеновград, 95 са случаите в Пловдив за последното денонощие

Няма починали за последните 24 часа, в понеделник свикват Медицинския щаб

Към 24.10.2020 г. на територията на Пловдивска област има 147 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 3 280. Под карантина са 1 988 лица. На домашно лечение са 1 085 лица.

По данни на РЗИ през изтеклото денонощие има 6 новодиагностицирани медицински лица –  един лекар, две медицински сестри и две санитарки от болничната помощ, както и един общопрактикуващ лекар . Извършва се епидемиологично проучване на контактните им лица.

В болница на лечение в Пловдивска област са 202-ма души, от тях в интензивни отделения са 9 пациенти.

„Няма починали пациенти през изминалите 24 часа. Излекуваните са 82-ма. През денонощието 3 жени са приети в болница на лечение, като едната е в тежко състояние. Пациентките са от общините Калояново, Пловдив и Родопи“, уточни областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Отново най-много са новорегистрираните случаи в Пловдив – 95, следват Асеновград – 17, Родопи – 8, Раковски – 7, Куклен – 5, Марица и Стамболийски по 3, Садово, Съединение и Хисаря – по 2, Първомай, Калояново и Карлово –  по 1. Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.

„В понеделник свиквам Медицинския щаб, час по-късно събирам директорите на всички болници, а в 13 часа ще се срещна с представителите на държавните институции и с кмета на Пловдив Здравко Димитров, за да преценим ситуацията и да се обсъдят допълни противоепидемични мерки на територията на областта“, съобщи още областният управител.

Подобни статии

Top