17 жертви на стрелба в гимназия, заловиха убиеца (СНИМКИ И ВИДЕО)

19-годишният Никълъс Крус е задържан за стрелбата,

отнела живота на 17 души в гимназия „Марджъри Стоунман Дъглас“, Флорида, съобщава Дарик, позовавайки се на световните агенции. Той е бивш ученик с проблеми и пристрастие към оръжията, изключен на дисциплинарни основания. Други 17 пострадали са приети в три местни болници.

Изстрелите в сградата започнали малко преди края на часовете за деня, в 14.30 ч. местно време, съобщи CNN. Малко преди това се включила противопожарната аларма, като не се изключва вероятността Крус да я е задействал, за да всее паника. Повечето ученици се укрили в класните стаи.

Крус, въоръжен с полуавтоматична пушка, стрелял по всеки, попаднал пред него на входа на сградата или в учебните помещения.

http://

„Молитви и съболезнования към семействата на жертвите на ужасяващата стрелба във Флорида. Никое дете, учител или някой друг, не бива да се чувства опасно в американско училище„, написа в Twitter американският президент Доналд Тръмп.

12 души са били убити в училището,

двама – край сградата, един – на улицата и двама са починали в болницата, съобщи местният шериф Скот Израел. Сред загиналите има както ученици, така и възрастни.

Не се съобщава нищо за мотивите за нападението. Разследващите проверяват публикациите в социални медии на заподозрения и са открили „много обезпокоителни“ материали, допълни шерифът. Ученик, избягал от стрелбата, описва Крус като „странно хлапе“ и един вид „самотник“, отбелязва АП.

Снимки: Gulliver/Getty Images
Видео: YouTube

Подобни статии

Top