170 заложници в Мали, 100 кг. взрив в Турция (СНИМКИ И ВИДЕО)

terror (2)

Войната на цивилизования свят с Ислямска държава се разраства. В хотел „Радисън” в Бамако малийските сили за сигурност са влезли и са успели да изведат около 10 души, предаде AFP. Терористите ги освобождават срещу цитиране на Корана.

Малийското министерство за сигурността обяви, че най-малко трима заложници са убити. Смята се, че сред заложниците има седем китайски граждани и шестима служители на „Турските авиолинии“.

Там е и най-богатият човек в Африка – нигериецът Алико Данготе. Състоянието на Данготе се оценява на 14.7 милиарда долара и е спечелено от търговия със захар и брашно.

Според непотвърдената информация, милиардерът е пристигнал вчера в Мали, за да преговаря за доставки с президента на страната

Двама джихадисти са дошли в хотела с автомобил с дипломатически номер, а след това са взели за заложници 140 европейци и 30 души персонал.

В същото време в Турция откриха 100 кг. експлозив, който е по-разрушителен от С4. Той е бил заровен в в района на град Полатлъ, близо до Анкара. По подозрение за съучастие в терористична организация е арестуван Исмаил К.

Именно в Анкара на 10 октомври бе извършен най-големият атентат в историята на Турция, при който загинаха 103 участници в мирен митинг, над 500 потърсиха медицинска помощ.

Снимки: independent.co.uk

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top