18-килограмово прасе стана по-голяма звезда от Жерар Депардийо (СНИМКИ) - DC news

18-килограмово прасе стана по-голяма звезда от Жерар Депардийо (СНИМКИ)

Жерар Депардийо снима филм в Калояново

18-килограмово прасенце от Дуванлий стана по-голяма звезда от Жерар Депардийо. Розовото свинче,  изкъпано и напарфюмирано от стопанина си, попадна в обектива на папараците, дошли да снимат френската кинозвезда по време на първия снимачен ден в пловдивското село Калояново.  Първият кадър на българо-италиано-швейцарската продукция с участието на актьора бе на православното гробище в селото.

Малко след 9 часа тази сутрин започна работата на снимачната площадка. Въпреки ранния час Жерар Депардийо вече беше пристигнал на мястото – православните гробища в началото на селото, където цареше весело оживление. Група жители на селото причакваха актьорите и членовете на екипа на входа с надежда да зърнат кинозвездата.

„Много сме развълнувани, защото все пак уважи село Калояново. Това не е малко, да избере от толкова села, нашето село“, коментира Мариета Ангелова, която закъсняваше за работа, за да види актьора. „Искаме да го видим, да вземем автограф от него. Гледал съм го във филми, много го харесвам“, разказа Юлиян Ненков.

За да види звездата той се покачи на покрива на джипа си, но беше разочарован, тъй като зърна само инвентара. Юлиян беше довел и съпругата си, а тя стискаше бяло коте в ръцете си. Докато разговаряхме,  пред входа на гробищата пристигнаха още жители на Калояново.

Заради снимките на българо-италиано-швейцарската продукция „Пътешественикът“ с участието на френската кинозвезда Жерар Депардийо, бяха завардени от всички страни гробищата на Калояново.

Журналистите също не бяха допуснати до снимачната площадка. Състезатели на футбония отбор на Старосел вардеха от всички страни и държаха медиите на повече от 300 метра разстояние. Актьорът мрази да го снимат с камери, обясниха от охраната.

Около 10 часа започнаха снимките с прасенцето, което е основен персонаж в продукцията. Според стопанина му Йозо Събчев от Дуванлий, за снимките са пазарени две прасенца и едното после щяло да остане за продукцията. Второто прасенце трябвало да стане 12 килограма в края на месеца за снимките.
„Беше стресирано, тъй като бяха приготвили нашийник за куче и се наложи да му го отпуснем, разказа ветеринарят д-р Захари Василев. Той разказа, че се наложило да бие успокоително на животинчето, за да не побеснее при вида на хората на снимачната площадка. Въпреки това, по време на сцената с актьора, прасенцето квичеше пронизително.

В продължение на месец Депардийо ще снима на още няколко места в селото – училището и баничарницата в центъра. Собственичката  Селиме Юсеин развълнувано обясни, че ще се постарае да направи най-хубавите закуски за актьора.  Казали й, че ще закусва в баничарницата и ще иска пица за  закуска.

В кинолентата Жерар Депардийо играе ролята на самотен възрастен мъж, който иска да спаси малкото си прасенце от ножа. След това неговият герой – Ваня тръгва на път с трабанта си, минава през различни перипетии и стига до едно село, в което се развива сюжета.

В продукцията участват пловдивските актьори Кръстю Кръстев, Краси Доков, Симеон Алексиев, Анелия Ташева, Русалина Чапликова, Мария Генчева и Ивайло Христов.

Автор на сценария на филма е Франк Добрин.

Подобни статии

Top