18 души посрещат новия месец без книжки, 19 шофьори са в ареста

18 души посрещат новия месец без книжки заради неплатени глоби, а 19 водачи в ареста, заради шофиране след употреба на наркотични вещества и алкохол в навечерието на 1-ви март.

Това са само част от констатираните нарушения при проверки на служителите от пловдивската полиция, която в рамките на изминалото денонощие, проведе операция по засилен контрол на водачи на МПС. В рамките на акцията са проверени 1771 автомобила и 2176 лица.

Констатирани са 435 нарушения и са съставени 176 АУАН , а 163 са наложените глоби по фиш. 19 досъдебни производства са образувани срещу водачи, които са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици. задържаните за употреба на марихуана и амфетамин са 8 души, а 32-ма са седнали зад волана пили. От тях с алкохол над 1.2 промила са били 9 водача, докато при 23- ма дрегерът е отчел употреба до 1.2 промила.

Най- високите отчетени показатели при проверките за алкохол са на територията на областта- където е установен водач от Първомай след употреба на алкохол от 2.33 промила и на водач от Хисаря с – 2.02 промила. В града най- голям брой нарушители са санкционирани на територията на Първо, Второ и Шесто районно управление, където са образувани общо 11 досъдебни производства срещу водачи, употребили алкохол и наркотични вещества.

В автомобила на един от задържаните са открити акцизни стоки без изискуемия бандерол. От проверяващите служители на специализирани полицейски сили, пътна полиция и областната дирекция са установени и 38 броя нарушения по Закона за българските лични документи. По Закона за движение по пътищата са санкционирани 125 -мо водачи, които са направили различни нарушения, свързани с неспазване на светлинна сигнализация, пътни знаци и маркировка.

Сред проверените има и 4 лица, които са се опитали да осуетят полицейската проверка и са били санкционирани поради неизпълнение на контролен орган. 63- ма от водачите са управлявали технически неизправни автомобили. 34 са глобените шофьори, заради непоставен обезопасителен колан, а 20 от автомобилите са били без застраховка гражданска отговорност. Сред проверените е имало и 12 неправоспособни лица. В хода на проверките са съставени 176 АУАН и 163 глоби по фи

Top