18 месеца изграждат югоизточния обход на Пловдив, търси се строител - DC news

18 месеца изграждат югоизточния обход на Пловдив, търси се строител

АПИ откри обществена поръчка за изграждане на дългата 4,8 километра отсечка

Агенция „Пътна инфраструктура“ започна тръжна процедура за определяне на изпълнител строителството на югоизточния обход на Пловдив. Индикативната стойност на проекта е 42 000 000 лева без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Кандидатите могат да подават оферти до 15 октомври.

С изграждането на дългия 4,8 километра обход транзитният поток, идващ от магистрала „Тракия“ и Свиленград в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян ще бъде изведен от чертите на Пловдив. Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, облекчавайки значително натовареното движение в град Пловдив.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Подобни статии

Top