18-годишен дилър на дрога зад решетките, гонил деца от ОУ „Душо Хаджидеков“

Можело да повлияе на свидетелите

18-годишен дилър на дрога остава зад решетките,  след като пловдивският районен съд му наложи постоянна мярка „задържане под стража“ днес следобед. Виктор Бунарски бе задържан, след като родители на деца от пловдивското ОУ „Душо Хаджидеков“ се оплакаха, че е гонил малчуганите, които намерили дрогата му в двора на училището и я взели.

Младежът е бил арестуван с наркотици от служители на Четвърто РУ в края на миналата седмица. В петък около 19.30 ч. той бил засечен в двора на основно училище на ул. „Богомил“, в района на училището и при последван обиск криминалистите иззели от него два пакета с марихуана. Бунарски бил отведен за едно денонощие в полицейския арест, а с постановление на прокуратурата срокът му на задържане бе удължен до 72 часа.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл.  354а, ал.3 т. 1 от НК за притежание на наркотици.

Днес Бунарски бе доведен с белезници в съдебната зала на Районния съд в Пловдив. Пред съда той заяви, че нямал нищо общо с дрогата, а бил в училището, тъй като играел там баскетбол. Момчето е ученик в 11 клас в СУ „Св. Климент Охридски“.

Адвокатът му – Никола Симеонов, настоя младежът да бъде освободен, тъй като цялото обвинение се крепи на показанията на деца.

Според прокурора по делото Атанас Илиев обаче, Бунарски има криминално досие.  Той е бил обвинен в притежание на наркотици преди няколко месеца, но тъй като бил непълнолетен, досъдебното производство срещу него е било прекратено, посочи Илиев.

В крайна сметка съдът го остави в ареста с мотива, че може да извърши друго престъпление или да въздейства на свидетелите по делото. Според магистратите деянието му се отличава с висока степен на обществена опасност заради естеството и механизма на извършеното от Виктор. Дейността му е свързана с образователна институция, като възпитаниците на училището, станали свидетели на извършеното от него, са малолетни деца.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 21 май 2019 г. от 15.30 часа.

Подобни статии

Top