18-годишен пианист композира химна на „Сцена на кръстопът“

Билетите за 4 спектакъла вече са продадени напълно

18-годишният пианист Илиян Тиганев, възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив, композира музиката за химна на пловдивския театрален фестивал „Сцена на кръстопът“. Това стана ясно по времена пресконференцията по повод откриването на обичаното от всички пловдивчани културно събитие.

Фестът започва тази вечер със спектакъла на балет „Арабеск“ „Ромео и Жулиета“ и ще продължи до 24 септември.

„Ромео и Жулиета“ откриват Сцена на кръстопът

Досега фестивалът не е имал химн, разказа продуцентът на „Сцената“ Ирен Чанкова. Автор на текста е драматургът и поет Елин Рахнев, който е и креативен директор на фестивала. Илиян пък разказа, че написал музиката за ден и бил изключително вдъхновен от текста, както и много горд от това, че композира върху словата на известния драматург.

Продажбата на билети за представленията, включени в програмата на фестивала върви добре, съобщи Ирен Чанкова. Тя допълни, че вече са продадени билетите за три от най-търсените спектакли – „Вишнева градина“ на Плевенския театър, „Три високи жени“ и „Лисичета“ на Народния театър и „Къщата на спящите красавици“ на Бургаския театър „Адриана Будевска“.

Почти на изчерпване са местата за „Терапевти“ на Сатиричния театър, „Танцът Делхи“ и  „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности (чудаци)“ на Народния театър. Почти приключват местата и за заключителната вечер на 24 септември, когато ще бъде представена книгата на проф. Стефан Данаилов „Романът на моя живот“, както и филмът, посветен на 75-та му годишнина.

Продуцентката допълни, че всички събития от съпътстващата програма на „Сцената“ са със свободен вход.

Припомняме, че касата на театъра започна продажбите на билети за „Сцена на кръстопът“ на 1 септември, а онлайн те започнаха да се продават още на 20 август.

Подобни статии

Top