18-годишен прегази мъж в Панагюрище, не го видял

Прегазеният мъж лежал на пътя, след скандал

Мъж почина в резултат на нелеп пътен инцидент в Панагюрище, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. Около 23.00ч. в сряда в РУ-Панагюрище бил получен сигнал за пътен инцидент, при който бил прегазен мъж на кръстовище в средногорския град.

Незабавно към мястото били насочени екипи на РУ-Панагюрище и Спешна помощ. Пострадалият панагюрец П.П. (57 г.)  бил в тежко състояние и починал по пътя за болницата в линейката.

Екип от разследващ полицай, криминалисти, пътни и охранителни полицаи започнали да разнищват случилото се. Станало ясно, че малко преди инцидента две групи от мъже и младежи се скарали. Прегазеният мъж бил в едната група и се обадил на сина си, за да доведе още хора на помощ. Младежите се качили на лек автомобил „Ауди“, управляван от 18-годишния Р.К., също от Панагюрище. Младежът шофирал с несъобразена скорост в района, където станало сбиването и на кръстовище с тясна улица в тъмнината не видял лежащия на пътя П.П. Автомобилът прегазил мъжа, което довело и до смъртта му.

Тийнейджърът, който имал отскоро шофьорска книжка, се уплашил, изоставил автомобила на черен път и се укрил. Малко по-късно осъзнал случилото се и сам отишъл в сградата на РУ-Панагюрище. Той е задържан за срок от 24 часа, а за случилото се незабавно е уведомена прокуратурата.

Установена е самоличността на всички участвали в скандала и сбиването, за да се изясни в пълнота създалата се ситуация. Трупът е откаран за аутопсия в „Съдебна медицина“-Пазарджик. По случая се води досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Подобни статии

Един коментар

Top