18-годишна родилка и бебето й бяха спасени в Пазарджик (СНИМКИ)

От болницата в града отчитат ръст в раждаемостта

18-годишна родилка от Пазарджик и бебето й са спасени от лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик в навечерието на Коледа, съобщиха от пресслужбата на лечебното заведение.

Тежкото раждане на младата жена е продължило няколко часа. Заради усложнения, задържана плацента и обилен кръвоизлив, се налага да й бъде направено спешно кръвопреливане, обясни началникът на отделението д-р Илиян Траянов. Той изказа огромните си благодарности към д-р Иван Китов и дежурния екип, водил раждането. Благодарение на адекватните си действия медиците са се справили много добре и са успели да спасят два човешки живота. Малкото момиченце се ражда живо и здраво в 19.35ч., на Бъдни вечер. То е с идеални мерки – 51 см височина  и тежи 3 кг и 500 грама.

От родилното отделение съобщиха На Рождество Христово и на втория ден на Коледа няма родени бебета. За годината обаче се наблюдавал ръст на раждаемостта.

636 са новородените в МБАЛ-Пазарджик през 2019 година. „На фона на спада на ражданията в страната при нас има увеличение на броя на новородените“, коментира началникът на Акушеро-гинекологичното отделение д-р Илиян Траянов.

Бебе Александър вече се прибира у дома, две недоносени близначки гледат в Неонатологията

Без изоставени бебета посрещнаха Коледа в Неонатологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик, съобщиха оттам. 15 са новородените, които са настанени в момента в неонатологията на лечебното заведение.

1 2

Подобни статии

Top