18,1 градуса удари термометърът в Пловдив, идва студ

18,1 градуса отчетоха термометрите в Пловдив в 16:00 ч. днес. Изключително топлото и приятно време изкара навън много пловдивчани. Утре обаче през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух.

Сутринта на 12 януари в много райони ще превали сняг. Около обяд валежите в Западна България ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява, докато в Източна ще спре да вали едва привечер, най-късно в югоизточните райони, съобщиха от НИМХ на БАН.

Температурите ще се понижат с повече от 10 градуса: минималните сутринта ще са между минус 2 и 3 градуса, максималните – между 1 и 6 градуса. В Пловдив минималната ще е минус 21, а максималната до 5 градуса. Очакват се и ветрове.

В планините ще духа силен и временно бурен север-северозападен вятър и с него температурите ще се понижат. Ще преобладава облачно време с валежи от сняг, които от запад на изток ще спират.

В следобедните часове над масивите от Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра – минус 9. По Черноморието ще е облачно със смесени валежи – от дъжд и сняг.

Подобни статии

Top