19 години затвор и 600 хил. лв. кръвнина за убиеца на Стефка

vladko1 (1)

19 години затвор при първоначален строг режим и 600 хиляди лева кръвнита – това е присъдата, която постанови Пловдивският окръжен съд за 24-годишния Владимир Костадинов, който през юни 2013 година уби 19-годишната абитуриентка Стефка Маджарова. Съдът прие, че убийството е предумишлено. Магистратите постановиха Костадинов да заплати и разноските по делото, чиято сума възлизат на над 25 хиляди лева.

Убиецът на хубавата Стефка днес дойде за 15-ти път в съдебната зала и отново се оказа, че има здравословни проблеми – според съдебно-медицинската експертиза той имал възпален лимфен възел под лявото ухо. Въпреки исканията за нови експертизи и допълнителни свидетели, съдебният състав реши, че делото е изяснено откъм фактическа страна и даде начало на адвокатските пледоарии.

През тези две години, в които се точеше съдебният процес за убийството, стана ясно, че то е резултат от силна ревност. Историята на Стефка и Владимир започнала преди три години в Ивайловград по време на лятна ученическа ваканция. Тогава младежът се запознал с момичето, а на рождения й ден през август същата година, Стефка го запознала с родителите си в родното си село Йоаким Груево, където те имали земеделски имоти. След няколко месеца бащата на Стефка взел Владимир на работа. Оказало се обаче, че той създава проблеми на Стефка – притеснявал я по телефона, по интернет, ходил в училището ѝ в Пловдив… После Костадинов спрял да работи при бащата на момичето.

В началото на 2012 г. Стефка се запознала с друг младеж от Кричим. Оказало се, че Костадинов я ревнува от другото момче. Година и половина по-късно Владимир отново се цанил при бащата на Стефка на работа и дори взел от него назаем лек автомобил, за да идва на работа.

На 12 юни 2013 г. Костадинов и родителите на Стефка се прибрали от полето в жилището им в с. Йоаким Груево. Впоследствие бащата видял, че Владимир разговаря с момичето.

По-късно Стефка се срещнала с приятеля си Петко Ламбрев. Двамата отишли на изравнителя край Кричим, но заради лошото време разговаряли в колата. Костадинов ги проследил и започнал да притеснява Стефка. Накрая се стигнало до кавга между нея, Петко и Владимир. След това тримата се върнали в Кричим, но Костадинов продължил да притеснява момичето по телефона и чрез sms-и.

Когато девойката стигнала до дома си, се оказало, че Владимир я причаква. Той вече имал изграден план да я убие, като инсценира самоубийството й. Под предлог, че иска да изяснят отношенията си, той я взел в колата си и я закарал до отводнителния канал, където по-късно било намерено тялото на момичето. Първо я пребил, после я поставил в канала с главата надолу. Накрая изчакал, докато жертвата спряла да дава признаци на живот.

След това убиецът спокойно излязъл от водата и се прибрал в Йоаким Груево. Заличил всички следи от автомобила и си легнал. На следващия ден отишъл на работа.

Към 11.00 ч. на 13 юни рибар намерил тялото на Стефка. Костадинов бил заподозрян в убийството й, но твърдял, че тя се е подхлъзнала на брега и е паднала в канала и че не е успял да я спаси. Експертизите по делото обаче доказаха противното.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top