19-годишен наби кмета на селото си

Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение срещу 19-годишния Спас Г. от пловдивското с. Борец. Той е обвинен за това, че е причинил лека телесна повреда на кмета на селото и го заплашил със закана за убийство.

Спас Г. бил пред дома си в село Борец вчера (05.04.2016), където почиствал лекия си  автомобил – „Мерцедес”. Младежът е неправоспособен, но това не му попречило да седне зад волана и да отпраши към центъра на селото с форсиран двигател и свистене на гуми.

Кметът на с. Борец направил забележка към Спас Г. за  това, че управлява колата без шофьорска книжка и за вдигането на шум.  Това ядосало Спас, който изхвърлил стелката от автомобила на улицата, приближил се към кмета и го ударил по главата, а след това се заканил, че ще го убие. Впоследствие Спас ударил и жена от селото, която се намирала наблизо. Няколко жители на Борец  предотвратили по-сериозен конфликт, като се обадили на полицията.

Спас Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан за кражба и вчерашното му провинение е в рамките на изпитателния срок на присъдата.

Подобни статии

Top