19-годишен с двегодишна присъда за грабежи на GSM-и

Районният съд в Пловдив осъди на две години затвор 19-годишния Ангел Стефанов за два грабежа на мобилни телефони от жени, съобщиха от Районната прокуратура. Младежът ще лежи зад решетките при първоначален общ режим.

На 22 ноември 2015 г. Ангел издърпал от ръцете на жена на спирка на бул. „Шести септември“ в Пловдив GSM-а й. Грабежът бил извършен коло 21.00 ч., докато жената чакала автобус. Първоначално Стефанов се приближил до нея и я попитал какъв автобус чака, но не получил отговор. Когато рейсът дошъл и жената тръгнала да се качва, Ангел издърпал със сила от ръката й мобилния телефон и избягал. Няколко дни след това заложил апарата в заложна къща и негов познат го купил оттам за 88 лева.

20 дни по-късно Ангел извършил нов грабеж на GSM от друга жена. На 10 декември 2015 г. пострадалата била със своя приятелка пред автомивка на бул. „Шести септември“. Двете разговаряли, когато Стефанов се приближил към тях и поискал цигара.  Жената му дала и докато пушел, той видял, че държи в ръката си мобилен телефон. Издърпал апарата и казал, че си остава за него. Жената му казала, че телефонът не е неин, но бандитът я заплашил, че има нож и ако каже на някой, ще се върне и ще й отреже ръката. Впоследствие Ангел отново оставил телефона в заложна къща срещу залог от 10 лева. След подаден сигнал в полицията извършителят на грабежите бил задържан. Двата мобилни телефона, чиято обща стойност е 208 лева, са иззети и върнати на собствениците им.

Делото в Районен съд – Пловдив се гледа по съкратеното съдебно следствие. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжен съд – Пловдив.

Снимка: b-port.com

Подобни статии

Top