19-годишен е най-добрият млад предприемач на Пловдив, спечели жирито с благородна идея (СНИМКИ)

Галин Генов планира да организира спортен клуб за хора в неравностойно положение

За 11-та поред година Пловдив избра своя най-добър млад предприемач, изданието изпрати на финал 10 проекта, пет от тях намериха място сред наградените. Три са третите награди – по изключение тази година, след като две от идеите събраха равен брой точки, а именно – идея за настолна игра, отдаване на велосипеди под наем и концепция за развитие на планински туризъм. Втора награда и 4000 лева с нея отнесе младата пловдивска актриса и галеристка Патриция Пъндева за разработка на онлайн платформата за български автори и култура.

План за спортен клуб за хора в неравностойно положение, обаче, донесе първата награда и приза най-добър млад предприемач на Пловдив на 19-годишния Галин Генов.

Младежът е завършил Търговската гимназия и сега следва „Управление на бизнеса“ в Нов Български университет. От години се занимава с фехтовка и дори е състезател в националния отбор на България. Точно с това му занимание е свързан и бизнес планът – с парите от наградата (7000 лева) Галин планира да оборудва единствената зала по фехтовка в Пловдив и към наличната екипировка да прибави такава за инвалиди. Желанието на младия мъж е така да се осигури не само възможност за спорт, но и социална среда на хората в неравностойно положение.

1 2

Top