19-годишен и майка му обрали вендинг автомати в Пазарджик

Общата сума, открадната от кафе машините е около 300 лв.

Тийнейджър и неговата майка са извършили кражби от вендинг автомати. Двамата са установени в резултат на разследване проведено от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

От края на април до края на май на различни улици в Пазарджик били разбити вендинг машини за кафе и топли напитки. Автоматите са собственост на различни фирми, като престъпленията са извършени по идентичен начин – чрез взломяване на пластмасова преграда и кражба на събраните монети от оборота. Общата сума, открадната от апашите е в рамките на около 300 лева, а стойността на щетите нанесени върху корпусите на устройствата се изяснява.

И на трите местопроизшествия са извършени огледи от дежурни групи на РУ-Пазарджик, образувани са досъдебни производства. С разследването на случаите се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Станало ясно, че основният извършител е 19-годишен тийнейджър от пазарджишкото село Юнаците. В два от случаите той е действал в съучастие с 36-годишната си майка, жителка на същото село.

Младежът е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top