19-годишният Огнян, който затри двама при удар в стълб, карал със 150 км/ч (ВИДЕО)

Момчета на 19 и 16 години загинаха при катастрофата

Със 150 км/ч. е карал опела на баща си 19-годишният Огнян Дебелаков, който уби двама души при тежката катастрофа на 29 септември, тази година. Това стана ясно по време на съдебното заседание днес в Пловдивския окръжен съд, на което младежът бе оставен в ареста за постоянно.

Тежкият пътен инцидент станал в малките часове на нощта на кръстовището на булевардите „Източен“ и „Марица“, като Дебелаков забил лекия автомобил „Опел Корса“ в уличен стълб. Четиримата младежи решили да се разходят с колата, след като изпили порядъчно количество скъп марков алкохол – водка и уиски, на ромска сватба в Столипиново. Според химическата експертиза младежът е шофирал с 1,55 промила алкохол в кръвта. Той не е имал и шофьорска книжка, а освен всичко друго, взел ключовете на автомобила, без баща му, който също е с постоянна мярка в ареста, да разбере. За съжаление обаче разходката на младежите приключила фатално за двама от тях, третият пътник – Жоро Руменов Илиев, брат-близнак на загиналия 19-годишен Петър Илиев, е със средни телесни повреди, а самият Огнян беше с тежки наранявания в УМБАЛ „Св. Георги“ в продължение на десетина дни.

Днес Огнян бе докаран с белезници в съдебната зала,

лявата му ръка бе превързана, а на дясното му слепоочие се виждаше тежка рана. Оказа се, че не е сигурен на коя дата е роден, завършил е само седми клас и работел в автоморга. Попитан от съдия Елена Захова дали е осъждан, младежът каза, че е осъден за катастрофата. „А той се е подготвил“, коментира наблюдаващия делото прокурор Георги Пенев.

По време на мярката обвинителят посочи, че има достатъчно събрани доказателства, за да бъде направено обосновано предположение, че Огнян е автор на катастрофата. По думите на прокурор Пенев имало опасност младежът да извърши  и друго престъпление. Това се обосновавало от тежестта на обвинението, за което законът предвиждал от 5 до 15 години затвор и етническата общност, към която принадлежи Дебелаков.

Обвинение за 19-годишния Огнян, убил двама при удар в стълб

Обвинителят добави също, че има опасност младият мъж да се укрие и да извърши и друго престъпление. Той подчерта, че случаят бил христоматиен пример за нарушаване на Закона за движение по пътищата, с два смъртни случая и един пострадал в тежко състояние, като престъплението е извършено след употреба на алкохол и без свидетелство за правоуправление от страна на водача.

1 2

Подобни статии

Top