19-годишният Огнян, който затри двама при удар в стълб, застава пред съда в Пловдив

Днес е разпоредителното заседание по делото

19-годишния Огнян Дебелаков, който уби двама души при тежката катастрофа на 29 септември 2019 г. на кръстовището на булевардите „Източен“ и „Марица-юг“ застава днес пред съда. Младежът сяда на подсъдимата скамейка за за причиняване на смърт при катастрофа на повече от един човек, като е шофирал без книжка, в пияно състояние и под влияние на дрога.

Оставиха окончателно в ареста 19-годишния Огнян, убил двама след удар в стълб

Припомняме, че в нощта на 28 срещу 29 септември миналата година Огнян бил на ромска сватба в Столипиново, където пил доста водка. След това отишъл в заведение, където намерил няколко приятели и там продължили да пият водка и бира. Впоследствие Огнян предложил на момчетата, с които бил, да отидат да си вземат още алкохол. Четиримата се качили на колата, която Огнян взел без знанието на баща си и тръгнали. Вместо да отиде до лавката обаче, Огнян тръгнал към бул. „Марица-юг“, и на кръстовището с „Източен“ не успял да вземе левия завой, тъй като шофирал със 150 км/ч. Въпреки спирачките опелът се забил със 112 км/ч. в три колчета и уличен стълб на брега на Марица.

19-годишният Огнян, който затри двама при удар в стълб, карал със 150 км/ч (ВИДЕО)

От удара четиримата младежи изхвърчали от колата. Огнян и 19-годишният Жоро Илиев паднали на средата на пътя, а братът-близнак на Жоро – Петър, който изпаднал до колата, загинал на място. Четвъртото момче – на 16 години, изхвърчало в коритото на Марица, където тялото му бе намерено на другия ден. В резултат на удара Жоро Илиев е бил със счупена лакътна кост, а самият Огнян имаше тежки наранявания и бе на лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ в продължение на десетина дни.

1 2

Подобни статии

Top