19-годишният Огнян взел ключа на колата тайно от баща си (СНИМКИ И ВИДЕО)

Съдът остави 46-годишния Митко Дебелаков в ареста

19-годишният Огнян Дебелаков е взел ключа от опела на баща си, докато родителят му е спял на долния етаж. Ключът бил скрит на горния етаж на къщата им, за да не го намери. Това заяви пред журналисти преди делото за мярката адвокатът на 46-годишния Митко Дебелаков – Георги Желев. Същото защитникът повтори и в съдебната зала впоследствие, докато Окръжният съд гледаше делото, образувано след внасянето на искане от окръжната прокуратура за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“.

На 29 септември посред нощ 19-годишният Огнян блъсна в пияно състояние опела на баща си в електрически стълб в близост до кръстовището на булевардите „Източен“ и „Марица“. В резултат на силния удар на място загинаха близнакът му Петър и 16-годишният Жанет, чието тяло бе открито впоследствие в коритотона Марица. Друго момче, което пътувало в колата – Жоро Илиев пък, бил ранен и е в болница. С тежки наранявания в болницата е и самият Огнян.

Прокуратурата поиска решетки за бащата на близнаците от катастрофата край Марица

Пред съда прокурорът от Окръжна прокуратура Георги Пенев посочи, че бащата на шофьора Митко Дебелаков също носи отговорност за извършеното от сина му престъпление. По закон наказанието, което се предвижда за това престъпление е същото като това за водача, а именно от 5 до 20 години затвор.

1 2

Подобни статии

Top