19-годишният Огнян взел ключа на колата тайно от баща си (СНИМКИ И ВИДЕО)

Пенев подчерта, че Огнян е шофирал с 1,55 промила алкохол в кръвта и бе категоричен, че не се потвърждава защитната позиция на Митко Дебелаков, че е скрил ключа и не е знаел, че синът му го е взел и по непредпазливост е причинил смъртта на двама души и средна телесна повреда на третия пътник в колата. Затова обвинителят настоя за постоянен арест.

Колата-ковчег не била собственост на бащата

Според защитника обаче, бащата не е знаел, че синът му е взел ключа. Митко дори допускал, че синът му си е извадил дубликат от него. Адвокат Желев настоя да се има предвид, че родителят сам се грижи за прехраната на семейството си, че работи в автоморга и не е осъждан. Юристът дори поиска да се вземе предвид, че колата не е собственост на Митко Дебелаков, а му е предоставена от автоморгата за ползване. Впоследствие обаче се оказа, че по делото има свидетелски показания от собственика на фирмата, че Дебелаков старши е заплатил известна сума за опела.

Защитникът настоя за „домашен арест“, а Митко посочи в последните си думи: „Искам да съм на свобода, да видя детето. Няма кой да гледа семейството ми“.

В крайна сметка съдът остави в ареста Митко Дебелаков, като се мотивира с това, че има опасност той да въздейства на свидетели по делото.

Определението не е окончателно, то може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд. Ако това стане, следващото заседание ще се гледа на 10 октомври от 10 часа.

1 2

Подобни статии

Top